Image Alt

Kuvo TV

Otkriveni prvi detalji Sea of Thieves: A Pirate´s Life ekspanzije

Jedno od najvećih iznenađenja koje se dogodilo tijekom Xbox & Bethesda Showcasea bilo je otkrivanje crossovera između Sea of Thievesa i Pirata s Kariba u obliku ekspanzije, koja će stići već sutra, 22. lipnja.

Otkriveno je da će A Pirate´s Life ekspanzija ponuditi potpuno originalnu priču koja ujedinjuje ova dva svijeta. U ovoj posebnoj avanturi imat ćemo priliku krenuti u pet različitih Tall Tales misija s narativnom težinom, gdje ćemo upoznati Jacka Sparrowa i moći ćemo se suočiti s Davyjem Jonesom, kao i nizom zlih sirena, sve to kronološki smješteno nakon petog filma Pirati s Kariba.

Zanimljivost ove suradnje je ta da u svakom trenutku možemo biti s Jackom Sparrowom. Iako neće biti moguće preuzeti kontrolu nad njim, glavni lik Pirata s Kariba pridružit će se našoj posadi kao pomoć u posebnim misijama i pružit će nam podršku u određenim pomorskim sukobima. Slično tome, jasno je stavljeno do znanja da je ovo još uvijek proširenje za Sea of Thieves i zato se nije koristilo Disneyevo ime, a odabran je naslov koji odražava novi pogled na svijet koji je stvorio Rare.

Što se tiče zanimljivosti vezanih za gameplay, imat ćemo pristup posebnom trozupcu kojim možemo napadati iz daljine. Uz to, veći naglasak stavljen je na podvodno istraživanje. Ne samo da ćemo moći zaroniti u dubinu ponora, već ćemo moći i pronaći različita blaga, nova mjesta i boriti se protiv neprijatelja u obliku sirena.

S druge strane, programeri su jasno stavili do znanja da se u ovom besplatnom sadržaju može uživati odmah i neće biti potrebno doći do nekog dijela igre. U igrinom meniju možemo otići na područje poznato kao Times of the Damned, koje povezuje svijet Sea of Thievesa i svijet Pirata s Kariba. Ovdje možemo istražiti različita područja, među kojima se izdvaja brodsko groblje, koje će biti moguće posjetiti u društvu nekoliko NPC-jeva, uključujući i pričljivu lubanju.

Što se tiče Jacka Sparrowa, premda je glas koji smo vidjeli u reveal traileru sličan onom Johnnyja Deppa, poznati glumac ovaj put se ne pojavljuje. Na njegovom mjestu je Simon Newton, koji je više puta radio kao dvojnik ovog lika i poslužio kao inspiracija za pokrete i osobnost slavnog gusarskog kapetana. Slično tome, govorilo se o povratku nekih izvornih glumaca iz filmova, iako nisu navedena konkretna imena.

Oni koji su zainteresirani trebali bi znati da će A Pirate’s Life biti dostupan besplatno 22. lipnja, zajedno s novom sezonom Sea of Thievesa. Sadržaj nije ograničen na određeno vrijeme i kao dio glavne avanture možete uživati u cijeloj priči u single playeru ili u društvu svojih prijatelja.