Image Alt

Kuvo TV

U pripremi je Final Fantasy IX animirana serija

Final Fantasy nije neobična franšiza za animirani svijet. Iako se mnogi možda sjećaju neuspjeha zvanog Spirits Within, Brotherhood je pokazao korake u pravom smjeru. A danas je objavljeno da je animirana serija za Final Fantasy IX već u razvoju.

Prema Kids Screenu, francuski studio za animaciju Cyber Group Studios postigao je ugovor o koprodukciji s Square Enixom za stvaranje animirane serije temeljene na avanturama Zidanea i njegovih suputnika, koja je namijenjena za djecu između 8 i 13 godina.

Pierre Sissmann, izvršni direktor tvrtke Cyber Group Studios, spomenuo je da očekuje da će FFIX serija krenuti u produkciju krajem ove, odnosno početkom iduće godine. Ovo je komentirao po tom pitanju:

Igre imaju veliki potencijal za zajedničku vizualizaciju. Za one koji su upoznati s Final Fantasyjem IX, ovo će biti uvod. A za one koji nisu, ovo će ih uroniti u svemir koji će voljeti.

Trenutno nije poznato hoće li ova animirana serija biti vjerna adaptacija igre koju nam je Squaresoft isporučio 2000. godine ili će to biti reimaginacija najvažnijih događaja. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati više informacija.