Image Alt

Kuvo TV

Sony očekuje da će godišnje prodati 22,6 milijuna PlayStation 5 konzola

Više od šest mjeseci nakon lansiranja, next-gen konzole i dalje se suočavaju s problemima nestašice na svim tržištima. Međutim, Sony očekuje da će se ovo razdoblje završiti u bliskoj budućnosti, a nakon što se proizvede i distribuira dovoljno PlayStation 5 konzola, tvrtka će doseći povijesnu prodaju od 22,6 milijuna primjeraka godišnje.

Na nedavnom sastanku investitora, Kenichiro Yoshida, izvršni direktor tvrtke Sony, izjavio je da je cilj PlayStationa, nakon što se proizvodnja i distribucija na tržištu normalizira, prodaja 22,6 milijuna konzola godišnje. Ovaj je broj sličan onom koji je PS1 postigao 1998. godine, koja se smatra jednom od najboljih godina tvrtke. Ovo je komentirano po tom pitanju:

Željeli bismo ubrzati opskrbu PlayStationom 5, koji još uvijek nedostaje i ostvariti godišnju prodaju od više od 22,6 milijuna primjeraka.

Za usporedbu, PS4 se prodao u 20 milijuna primjeraka u 2018. godini, koja se smatra najboljom godinom za ovu platformu. S druge strane, PS2 se 2003. godine prodao u 22 milijuna primjeraka. Na taj se način Sony nada da će PlayStation 5 u budućnosti nadmašiti ove brojke. U to vjeruje i Jim Ryan, izvršni direktor SIE, koji je spomenuo da će sljedeća fiskalna godina biti najuspješnija za tvrtku u 20 godina.

Prije nego što se to dogodi, još trebamo pričekati da se globalna kriza proizvodnje riješi, a to je nešto što bi moglo potrajati duže nego što svi možemo očekivati.