Image Alt

Kuvo TV

Tencent postaje većinski dioničar studija zaslužnog za Spec Ops: The Line

Kineski div Tencent Holdings Ltd. nastavlja ulagati u tvrtke za videoigre, a sada je na red došao Yager Development GmbH, studio koji stoji iza igara kao što su Spec Ops: The Line i The Cycle.

Priopćenjem za tisak koje su podijelile obje tvrtke, iz Tencenta su objavili da su stekli veliki dio njemačke tvrtke, čime su postali većinski dioničari. Osim toga, otkriveno je da će se igre nastaviti razvijati kao i obično u studiju sa sjedištem u Berlinu. Na taj će se način sačuvati njegova neovisnost kao i unutarnja struktura koja do danas broji više od 140 zaposlenih. Naravno, njemački će studio sada imati pristup mnogim resursima Tencenta.

Timo Ullmann, izvršni direktor Yagera, izjavio je sljedeće povodom ove investicije:

Tencentova nova investicija ilustrira njihovo povjerenje u nas i u ogroman potencijal The Cyclea, našeg PvP i PvE shootera s velikim ulozima. Za nas, ovaj većinski udio omogućuje nam da imamo više resursa za proširenje studija i video igara u razvoju. S Tencentom sada imamo moćnog partnera.

The Cycle je multiplayer first person shooter koji kombinira PvE i PvP elemente. Ovaj naslov već je moguće zaigrati putem Epic Games Storea, ali također će biti objavljen i na Steamu u narednim mjesecima.