Image Alt

Kuvo TV

Windows 11 će pružati “vrhunsku grafiku i nevjerojatne brzine” za igre

Jučer je napokon službeno predstavljen Windows 11, besplatno ažuriranje za operativni sustav Windows 10 koje je, između ostalih detalja, usmjereno na pružanje boljeg iskustva za sve one koji uživaju u video igrama. Uz cjelokupni izbor naslova koji su nam dostupni, Microsoft obećava “vrhunsku grafiku i zapanjujuću brzinu“.

Za početak je spomenuto da će sve igre sadržavati Auto HDR koji danas nalazimo na Xbox Series X/S konzolama. Na taj će način naslovi stvoreni u DirectX 11 i DirectX 12, gdje je ponuđen standardni dinamički raspon, sada automatski imati visoki dinamički raspon zahvaljujući Windows 11 sustavu, sve dok imate kompatibilni monitor.

Slično tome, s NVMe SSD-om visokih performansi i odgovarajućim zahtjevima, Windows 11 računala moći će koristiti DirectStorage, tehnologiju sličnu arhitekturi brzine koju smo već vidjeli u Xbox Series X/S konzolama. Ovo je komentirano po tom pitanju:

Uz DirectStorage, koji će biti dostupan samo sa sustavom Windows 11, igre mogu brzo učitati sredstva na grafičku karticu bez začepljenja CPU-a. To znači da ćete moći doživjeti nevjerojatno detaljne svjetove igara prikazane brzinom munje, bez dugog vremena učitavanja. Računala sa sustavom Windows 11 “optimizirana za DirectStorage” konfigurirana su potrebnim hardverom i kontrolama kako bi se omogućilo ovo nevjerojatno iskustvo.

Konačno, potvrđeno je da će Windows 11 biti kompatibilan sa svom Xbox periferijom, poput kontrolera i slušalica, kao i sa stotinama uređaja koji se povezuju putem USB-a ili Bluetootha.