Image Alt

Kuvo TV

Konami podijelio svoje planove za PES 2022 i kako bi se mogao suprotstaviti konkurenciji koju predvodi FIFA 22

Nakon jednogodišnje stanke i napuštanja FoxEnginea, Konami se priprema za povratak na tržište nogometnih simulacija sa igrom PES 2022. Međutim, novi engine nije jedino s čime se novi PES takmiči s FIFA-om, budući da iz Konamija namjeravaju osigurati više ekskluzivnih ugovora.

U intervjuu za IGN, David Monk, Konamijev direktor za nogometno licenciranje i aktivaciju, spomenuo je da će poslovna strategija za PES 2022 biti postizanje ekskluzivnijih ugovora. Nedavno je objavljeno da je tvrtka uspjela osigurati prisutnost Atalante i Rome iz talijanske Serie A. Ovo je komentirano po tom pitanju:

Ovo je namjerni strateški pristup, ali slijedi se samo kada i klub i Konami vjeruju da pruža obostrano koristan dogovor.

Uvijek istražujemo kako poboljšati popis klubova partnera, ne samo u Italiji, već i na svim tržištima. Koliko vidim, klubovi vide značajnu vrijednost u partnerstvu s Konamijem zbog našeg individualnog pristupa jednih drugima. Razvojem s našim partnerima možemo nastaviti pružati tu dodatnu njegu.

Iako će FIFA i dalje nuditi klubove, Konami je usredotočen na dobivanje ponuda i isporuku jedinstvenog sadržaja za svaku od svojih licenci. Trenutno ostaje vidjeti kako će igrači reagirati na ovu odluku. Iako sumnjamo da će ovo srušiti FIFA-u kao najznačajniju nogometnu igru, to bi moglo malo poljuljati ravnotežu popularnosti.