Image Alt

Kuvo TV

Quantic Dream navodno radi na multiplayer igri sa mikrotransakcijama

O Quantic Dreamu ništa novo nismo čuli otkako je otplivao u multiplatformske vode i tri svoje posljednje igre (Heavy Rain, Beyond: Two Souls i Detroit: Become Human) izdao za PC. Posljednje informacije koje smo čuli prije nego što je ovaj francuski studio napustio Sonyjevo okrilje, jeste da David Cage i ekipa rade na igri koja bi na dosad neviđen način trebala da istraži storytelling metode, no sudeći prema nekolicini oglasa za posao objavljenih od strane ovog razvojnog tima, čini nam se da se u kuhinji ovog studija krčka igra kakvu definitivno nismo očekivali.

Ako je vjerovati oglasima za posao, Quantic Dream bi mogao raditi na svojoj prvoj multiplayer igri koja bi trebala imati i in-game mikrotransakcije. Naime, ovaj studio je u potrazi za senior game designerom koji iskustva u radu na kompetitivnim ili strateškim igrama, a koji bi radi na “novom inovativnom kompetitivnom projektu koji je u razvoju”. Također, ovaj studio trenutno traga i za senior game economy designerom, koji bi trebao biti odgovoran za ekonomski model igre i dizajniranje virtualnih proizvoda koje bi bilo moguće kupiti unutar igre. Tu je i otvorena pozicija za one koji imaju iskustva u razvoju “live service” igara.

Na čemu bi Quantic Dream mogao raditi, za sada nije poznato, no ovaj studio i njegov šef David Cage i ranije su imali ideja za multiplayer igru. Sada samo ostaje pitanje rade li ovi francuzi na jednom ili dva projekta i kada bismo prve detalje nekog od njih mogli vidjeti.