Image Alt

Kuvo TV

Final Fantasy VII Remake Part 2 bi mogao biti drastično drukčiji od originalne igre

Square Enix je još jednom najavio kako će drugi dio Final Fantasy VII Remakea (kada jednom izađe, a još ne znamo kada bi to moglo biti) biti drugačiji od originalne igre na kojoj se temelji.

Prvi dio Remakea je izašao prije nešto više od godinu dana, a nedavno je u ulickanom i poboljšanom izdanju izašla PlayStation 5 verzija sa Yuffie DLC-em (o kojem upravo pišemo detaljniji tekst). Za one upućene u igru, nije nikakvo iznenađenje da se priča, a i način igre razlikuje od originala, te da nas u nastavku remakea čeka malo otvorenije igra, koja više naginje open-world stilu, barem onakvom (ili sličnom) kakvom smo igrali u Final Fantasyu XV.

Jedan od redatelja Remakea, Motomu Toriyama, pričao je nedavno za Square Enix stranicu kako je pravi primjer toga drugačijeg pristupa i mijenjanja nekih dijelova priče avantura u Honeybee Innu koja je bila u prvom dijelu Remakea: ”Te scene su pravi primjer nečega što dramatično mijenjamo u odnosu na originalni Final Fantasy VII. Bio sam malo zabrinut oko toga što će misliti fanovi originalne igre, no cijela scena je dobila poprilično pozitivne i entuzijastične reakcije, bolje od onoga što smo se mogli nadati, tako da nam je laknulo”.

Toriyama je naglasio kako će nastaviti sa Remakeom i scenama koje će se značajno razlikovati od originala. No, svakako to nije iznenađenje za mnoge fanove remakea i originalne verzije, jer puno novih stvari i očekujemo. Ipak se ne radi o remasteru, nego dobivamo jednu dosta drugačiju, veću i slojevitiju igru. Za detaljnija objašnjenja, svakako pogledajte našu recenziju.

Final Fantasy VII Remake dostupan je za PlayStation 4 i PlayStation 5, a uskoro bi trebao izaći i za PC.