Image Alt

Kuvo TV

Housemarque je novi član Sonyjeve PlayStation Studios obitelji!

Danas je službeno potvrđeno ono što se već duže vrijeme nagađalo – finski Housemarque, studio zaslužan za hitove kao što su Returnal, Resogun ili Nex Machina, konačno se pridružio velikoj obitelji PlayStation Studiosa.

Housemarque je studio osnovan 1995. godine, a iako njihov repertoar uključuje igre za razne platforme, od launcha Super Stardust HD-a 2007. godine usko su surađivali s brendom PlayStation. Evo što je Hermen Hulst, voditelj PlayStation Studiosa, rekao o tome:

Ljubitelj sam Housemarquea od ranih dana studija kada su ljubiteljima PlayStationa predstavili Super Stardust HD. Nedavni izlazak Returnala pokazuje da studio ima nevjerojatnu viziju, sposobnu za stvaranje novih nezaboravnih igara koje odjekuju u našoj zajednici. Ovaj dodatak pojačava kreativnu snagu PlayStation Studiosa i jedva čekam vidjeti kakva je budućnost Housemarquea.

Sa svoje strane, evo što je o tome imao reći Ilari Kuittinen, suosnivač i izvršni direktor Housemarquea:

Veoma smo uzbuđeni što smo se napokon pridružili PlayStation Studios obitelji! To našem studiju daje jasnu budućnost i stabilnu priliku da i dalje nudi pristupe usmjerene na igre, istovremeno nastavljajući eksperimentirati s novim metodama pripovijedanja i pomicanja granica ove moderne umjetničke forme. Lokalno, ovdje u Helsinkiju, to također znači da ćemo službeno proširiti PlayStation obitelj u rastuće industrijsko središte i osigurati nasljeđe najstarijeg finskog studija za igre.

Uz podršku SIE-a i njegove prateće obitelji studija možemo doista povećati svoje mjesto u industriji i pokazati što Housemarque može stvoriti bez ograničenja.

Housemarque se pokazao kao studio sposoban pružiti jedinstvena iskustva, a s Returnalom nam je tim jasno stavio do znanja da se također mogu izravno natjecati s velikim igrama nove generacije.