Image Alt

Kuvo TV

Overwatch 2 je i dalje u planu za Switch, unatoč određenim grafičkim žrtvama

Vidjeli smo neke “nemoguće” portove na Nintendo Switchu kao što su The Witcher 3 i DOOM, ali to su igre kojima je bila potrebna značajna grafička žrtva da bismo ih mogli pokrenuti na Nintendovoj hibridnoj konzoli. U slučaju Overwatcha 2, Blizzard je potvrdio da je Switch verzija još uvijek planirana za izlazak s ostalim platformama, iako je bilo nekih briga oko pravilnog izvođenja igre na ovom sustavu.

U sesiji pitanja i odgovora na Redditu, John Lafleur, tehnički direktor tvrtke Blizzard, priznao je da verzija Overwatcha 2 za Nintendo Switch djeluje mnogo složenije nego što su mislili.

Hardver je jako napredovao od izlaska Overwatcha, a mi proširujemo OW2 engine s više značajki i detalja. Međutim, također želimo biti sigurni da sve naše platforme imaju najbolje moguće iskustvo, čak i u PvE-u. Switch je bio složeniji nego što mislimo i morat ćemo se žrtvovati. Iz tog će se razloga izgubiti dio grafičke vjernosti. Želimo biti sigurni da su tamo sve značajke povezane s gameplayom, a zatim ćemo poraditi na grafici.

Dobra vijest je da će Overwatch 2 raditi na istom grafičkom engineu kao i prva igra, samo očito s poboljšanom verzijom. Programeri ne bi trebali imati toliko problema s prilagodbom naslova za Switch, ali svejedno, nadamo se da radi jednako dobro kao i na ostalim konzolama.

Osim za Switch, Overwatch 2 je u pripremi za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC, a u prodaji bi se trebao pojaviti iduće godine