Image Alt

Kuvo TV

Bioware objašnjava zašto je Mass Effect film otkazan

Ako niste znali, prije nekoliko godina postojali su planovi da Mass Effect dobije filmsku adaptaciju, ali na kraju je ideja ukinuta. Ovih dana, Mac Walters iz BioWarea tijekom intervjua za Business Insider objasnio je točno zašto je odluka o otkazivanju projekta donesena.

Prema Waltersu, adaptacija Mass Effecta u film bila je teška, jer je priča igre toliko robusna da bi je bilo teško ispričati za 90-120 minuta. Walters uvjerava da bi televizijska serija imala više smisla, jer bi svaka epizoda bila poput levela igre.

Kada radimo Mass Effect igru, imamo opću priču koju bismo željeli ispričati, ali svaka misija ili nivo je poput vlastite TV epizode. Ne pišemo ih unaprijed. Napišemo ih kad ih počnemo izrađivati. Pa kad završimo, dodamo ih u priču, a ponekad i prilagodimo priču jer smo u tom ‘poglavlju učinili nešto sjajno“, izjavio je Walters.

Nakon što je film otkazan, BioWare nije pokazao daljnji interes za projekt i odlučio je nastaviti usmjeravati svoje napore na EA-ovu franšizu. Zapravo već imaju novu igru u razvoju, ali još nisu spremni razgovarati o njoj.