Image Alt

Kuvo TV

Greedfall neće imati besplatno ažuriranje na PS Plusu, ali na Xbox Game Passu…

Prije nekoliko dana, Spiders je najavio da će Greedfall uskoro biti dostupan za konzole sljedeće generacije. Oni koji posjeduju originalnu igru za PlayStation 4 i Xbox One moći će je nadograditi na PlayStation 5 i Xbox Series X/S verziju potpuno besplatno. Međutim, velika je razlika, kada su u pitanju verzije sa PlayStationu Plusa i Xbox Game Passa.

Greedfall je stigao u siječnju ove godine na PS Plus, ali dostupan je od rujna 2019-te. Prošle godine, najavljena je njegova next-gen verzija, koja će, kao što smo već spomenuli, stići u formi besplatne nadogradnje – osim ako ovaj naslov niste preuzeli putem PS Plusa.

Iz studija Spiders potvrdili su da neće biti moguće dobiti besplatno ažuriranje ako imate PS Plus verziju igre. Međutim, oni koji igru imaju putem Xbox Game Passa dobit će ovu nadogradnju bez ikakvih troškova. Razlog je vjerojatno zato što bi Greedfall u jednom trenutku mogao nestati s Xbox Game Passa, ali svejedno je pomalo nepravedno s obzirom na okolnosti.

Da se podsjetimo, isto se dogodilo s PS Plus verzijom igre Final Fantasy VII Remake, za koju nije bila dostupna besplatna nadogradnja na PS5 verziju poznatu pod imenom Final Fantasy VII Remake Integrade.