Image Alt

Kuvo TV

Konami i Bloober Team sklopili “strateško partnerstvo” – sve nam miriše na novi Silent Hill

Ranije ove godine, igrali smo The Medium, horor igru nadahnutu Silent Hillom koju je razvio Bloober Team. Iako ova igra nije privukla puno pažnje, pokrenula je seriju glasina koje su ukazivale na suradnju ovog europskog studija i Konamija, s ciljem stvaranja novog Silent Hilla. Danas je otkriveno da su ove dvije tvrtke uspostavile strateški savez za razvoj više igara unutar uspostavljenog IP-a, kao i stvaranje originalnih igara.

Važno je spomenuti da Bloober nije kupljen od strane Konamija, a poljski studio nastavlja zadržavati svoju autonomiju, samo što sada ima na raspolaganju sredstva japanske tvrtke, kao i podršku prilikom objavljivanja ovih novih projekata.

Povodom sklapanja ovog partnerstva, ovo je komentirao predsjednik Bloober Teama Piotr Babieno:

Ovo je za mene povijesni dan i vrhunac nekoliko godina našeg rada. Činjenica da je tako renomirana tvrtka poput Konamija odlučila strateški surađivati s Bloober Teamom znači da se i mi pridružujemo svjetskim liderima u igrama i postajemo ravnopravan partner vodećih igrača na ovom tržištu.

U vezi s tim, svoj komentar je dao i predsjednika Konami Digital Entertainmenta Hideki Hayakawa:

Korištenjem informacijske tehnologije pružamo jedinstveni zabavni sadržaj. U industriji digitalne zabave u budućnosti se očekuju značajne promjene u poslovnom okruženju. Nadamo se da ćemo kombinirati karakteristike i snage Bloober Teama i naših, kako bismo stvorili visokokvalitetni sadržaj.

Iako trenutno nema službenih informacija u vezi s projektima koji će nastati iz ove suradnje, izvješće VGC-a nas uvjerava da je Silent Hill jedna od igara u razvoju. Slično tome, ovaj medij spominje da se Konami obratio Supermassive Gamesu, odgovornim za Until Dawn, ali se razgovori nisu ostvarili.U svakom slučaju, adamo se da ćemo u budućnosti imati službene informacije o budućnosti Silent Hilla.