Image Alt

Kuvo TV

Sony nas uvjerava da se ne utrkuje sa Microsoftom oko akvizicija third party studija

gDanas je otkriveno da je Sony kupio Housemarque, studio odgovaran za Returnal, a čini se da će se isto dogoditi i s Bluepoint Gamesom, timom koji stoji iza remakea Demon’s Soulsa. Međutim, Hermen Hulst, voditelj PlayStation Studiosa, jasno je stavio do znanja da nisu u “utrci” s Microsoftom, kada je u pitanju kupovina third party studija.

U razgovoru za britanski GQ, Hulst je govorio o stalnom porastu studija u tvrtkama kao što su Microsoft, Sony i Facebook. Na taj je način voditelj PlayStation Studija porekao da se natječe s drugim tvrtkama tko će imati najveći katalog na raspolaganju i uvjeravao je da je svaka akvizicija specifična za njih.

Vrlo smo selektivni prema programerima koje dovodimo. Naša najnovija akvizicija bila je Insomniac (za 229 milijuna USD u 2019. godini), koja je uspjela. Uvijek tražimo ljude koji imaju sličan niz vrijednosti, slične kreativne ambicije i koji vrlo dobro surađuju s našim timovima. Nije da se družimo i pravimo nasumične akvizicije“, izjavio je Hulst.

Za razliku od Sonyja, Microsoft je neprestano povećavao veličinu Xbox Game Studiosa. Početkom godine vidjeli smo kako se Bethesda sa svojim studijima kao što su Arkane Studios, id Software i MachineGames pridružila ovom gigantu nakon akvizicije teške 7,5 milijardi dolara.