Image Alt

Kuvo TV

Tvorac originalnog Star Foxa već ima ideje o nastavku

Prošlo je pet godina od izlaska igre Star Fox Zero, a čini se da se Nintendo još uvijek nema namjeru vratiti se u Lylat System. Ne samo da obožavatelji žele još jednom vidjeti Arwing, već Giles Goddard, jedan od developera originalnog SNES naslova, također želi vidjeti novog Star Foxa, a već ima nekoliko ideja na umu.

U nedavnom intervjuu za GameXPlain, Goddard je imao priliku predložiti vlastitu verziju novog Star Foxa, koja bi ostavila po strani neke mehanike koje je Zero uveo, a fokusirala bi se samo na ono zbog čega je izvorni naslov toliko bio voljen od strane publike.

Bilo bi zanimljivo stvoriti novi Star Fox. Ali ne kao što je dosad učinjeno. Bez svih onih ‘trikova’ koje je Zero imao. A možda čak i bez slobodnih mapa i ostalih takvih stvari. Vratio bih se onome što je izvorni Star Fox učinilo zabavnom igrom. Da uradimo, to bi moralo biti nešto novo … ili vrlo moderan retro izgled ili neka trenutna i moderna grafika. Ali ne bi pokušao ponoviti stil poligona FX čipa. Uvijek želite učiniti nešto novo, a ne vratiti se”, izjavio je Goddard.

Iako ovo zvuči kao solidan prijedlog Nintendu, trenutno nije u planu povratak Foxa i društva. Međutim, s obzirom na to da je Switch preferirana platforma za povratak nekoliko franšiza, novi Star Fox nije u potpunosti isključen u budućnosti.