Image Alt

Kuvo TV

Televizijsko oglašavanje do kraja ove godine moglo bi doći do igara za konzole

Oglašavanje je danas jedan od glavnih načina zarade. Kada govorimo o video igrama, ove koncepte obično povezujemo s besplatnim naslovima na mobilnim uređajima. Međutim, nedavno je otkriveno da će oglašavanje ove vrste na konzole stići kasnije ove godine.

Axiom izvještava da Simulmedia, vlasnici playWON-a, već surađuje s tvrtkama poput EA-e kako bi integrirali oglašavanje u različite igre, a trenutno postoje probe u SMITE-u. Prema studiji ove tvrtke, 22% ispitanih igrača spremno je isprobati igru ako vide reklamu.

Međutim, što je također već tradicija na mobilnom tržištu, ove bi reklame bile popraćene nekom vrstom nagrade za igrače, poput skina. Simulmedia može dodavati oglase u igre i može odlučiti koje vrste nagrada igrači dobivaju gledajući ih. Studija ove tvrtke također ukazuje nato da bi korisnici bili spremni vidjeti do 10 oglasnih kampanja dnevno.

Iako u ovom trenutku postoji mnogo podataka koji su nepoznati, kao što je npr.datum izlaska za ovaj monetizacijski mod, za sada imamo samo obećanje da će ovakav vid oglašavanja svoju premijeru imati kasnije ove godine. Premda u ovom trenutku nije ništa potvrđeno, vrlo je vjerojatno da ćemo tu praksu vidjeti u besplatnim naslovima, kao što su Call of Duty Warzone ili Fortnite.