Image Alt

Kuvo TV

Sony je kupio Nixxes Software

Prije nekoliko dana, Sony je potvrdio kupnju Housemarquea, studija odgovornog za Returnal. S druge strane, na PlayStation Japan strani također je procurila navodna kupnja Bluepoint Gamesa, no ista je (barem za sada) demantirana od strane samog studija. To nije sve, jer jučer je Sonyjev Hermen Hulst, otkrio da se PlayStation Studios obitelji pridružio i nizozemski tim Nixxes Software.

Putem svog službenog računa na Twitteru, Hulst je najavio kupnju Nixxes Softwarea, izrazivši zadovoljstvo povodom ovog poteza i naglasivši da je pravo zadovoljstvo imati tim s tako dubokom tehničkom stručnošću i velikim iskustvom.

Ovo je bila reakcija Jurjena Katsmana, osnivača i višeg direktora razvoja Nixxesa:

Vrlo smo uzbuđeni što ćemo svoju razvojnu i tehničku stručnost prenijeti u moćnu mrežu poput PlayStation Studiosa. Radujemo se suradnji s nekim od najtalentiranijih timova u industriji, kako bismo ljubiteljima PlayStationa pružili najkvalitetnija igračka iskustva. 

Nixxes Software je studio osnovan 1999. godine, kako bi pružio podršku drugim tvrtkama. Ovaj je tim radio na PC portovima najnovijih Deus Ex i Tomb Raider igara, te je usko surađivao s Eidosom Montrealom i Crystal Dynamicsom. Njegova najnovija zasluga bili su Marvelovi Avengersi.

Na taj način ne bi bilo toliko nerazumno pomisliti da PlayStation namjerava koristiti ovaj tim kako bi svoje igre prenio na PC, posebno s obzirom na to da tvrtka želi napraviti više portova.