Image Alt

Kuvo TV

Deathloop ne bi bio moguć na prethodnoj generaciji

Iako smo već zakoračili u novu generaciju, igre za PS4 i Xbox One još uvijek su dobrim dijeom prisutne. Na ovaj način, malo je naslova u kojima se može uživati samo na PS5 i Xbox Series X/S konzolama. Jedan od njih je Deathloop, kojeg bi, prema riječima njegova redatelja, bilo nemoguće napraviti na hardveru prošle generacije.

U nedavnom intervjuu za magazin PLAY, Dinga Bakaba, direktor Deathloopa, spomenuo je da je ovaj naslov ekskluzivan za novu generaciju, jer im je hardver omogućio da svoju viziju ožive bez ugrožavanja bilo kojeg sadržaja koji osigurava dobre performanse. Komentirano je ovo:

Mislim da ne bismo mogli sačuvati razinu ambicije u ovoj igri da nismo prešli na novu generaciju. Uvijek je teško kad dođete do kraja projekta i morate optimizirati stvari. Mape započnete rezati na pola i morate obrazložiti zašto su podijeljene na dva dijela.

Deathloop nas stavlja u ulogu dvoje ubojica s misijom uklanjanja niza ciljeva na otoku. Međutim, kao što naziv igre implicira, nalazimo se u svojevrsnom timeloopu koji se resetira smrću  jednog od ubojice.

Iako je Arkane već dio Xbox Game Studiosa, Deathloop će stići samo na PS5 i PC i to 14. rujna. Naravno, za očekivati je da ćemo ga nakon isteka privremene PS5 ekskluzivnosti vidjeti i na Xbox Series X/S konzolama.