Image Alt

Kuvo TV

Redatelj Final Fantasyja XV već radi na dvije nove igre

Nakon složenog razvoja igre Final Fantasy XV,  redatelj Hajime Tabata napustio je Square Enix i osnovao JP Games. Iako ovaj studio već ima nekoliko igara u portfoliju, nedavni intervju otkriva da Tabata nije spreman napustiti Final Fantasy, jer će njegovi sljedeći projekti biti evolucija njegovog rada s ovim serijalom.

Prilikom intervjua za Famitsu, Tabata je otkrio da trenutno radi na dvije igre koje su zapravo evolucija koncepata ranije viđenih u Final Fantasyju. Prvi od njih opisan je kao “brzi” i “eksperimentalni” RPG, koji je nadahnut Type-0, naslovom iz 2011. godine i spin-offom FFXIII. Ovaj je naslov prošao fazu predprodukcije i spreman je za početak razvoja.

S druge strane, drugi je projekt “svjetska AAA” igra koja potiče “slobodno istraživanje” i ima neke veze s nomadskim društvom. Ovo se, kako zasigurno zamišljate, smatra evolucijom Final Fantasyja XV. Slično tome, potvrđeno je da je ovaj naslov već u fazi izrade.

Ove dvije igre razvija JP Games zajedno s velikom tvrtkom koja nije imenovana. Ovo su sve informacije koje su do sada podijeljene. Nadamo se da će više detalja o budućnosti Hajime Tabata biti otkriveno u narednim mjesecima.