Image Alt

Kuvo TV

eFootball PES 2022 mogao bi biti besplatan za igranje

Ova godina bi mogla donijeti veliko iznenađenje za navijače, jer bi PES 2022 mogao biti besplatan, tj. free to play. Konamijev Pro Evolution Soccer serijal prolazi kroz zanimljivo vrijeme. Nakon što je Konami još prošle godine otkrio planove za prijelaz na Unreal Engine, sada bi mogao uvesti još drastičnije promjene.

Prema Andyju Robinsonu iz Video Games Chroniclea, Konami ima nove planove za sljedeći Pro Evolution Soccer.

FIFA već duže vrijeme dominira tržištem nogometnih simulacija, svrstavajući se među najprodavanije igre svakog mjeseca i generirajući ogromnu zaradu za EA putem mikrotransakcija. To je stvarnost s kojom se PES suočava svake godine, gubeći tlo u licencama i gubeći vodeću ulogu u prodaji.

Konami je proteklog tjedna testirao ranu verziju PES 2022 pod nazivom “New Football Game”  iako samo u svrhu stabilnosti servera. Poruka u igri kaže da “najava dolazi” 21. srpnja, pa pretpostavljamo da ćemo tog datuma saznati više o budućnosti PES-a. PES serijal već svake godine izdaje besplatnu varijantu nazvanu PES Lite, ali čini se da ovaj citat sugerira da bi cijela igra mogla biti besplatna, što bi bila velika promjena za franšizu koja ide prema naprijed.

Još nemamo nikakvu službenu najavu, tako da bi izvještaj da će PES 2022 biti free to play trebalo uzeti s oprezom. Međutim, čini se vjerojatnom strategijom, posebno kada se uzme u obzir da tvrtka može ostvariti veći profit mikrotransakcijama.