Image Alt

Kuvo TV

U pripremi je novi Donkey Kong

Od porta Tropical Freeze za Nintendo Switch 2018. godine, nismo čuli ništa od Donkey Konga. Tek su nedavno krenule glasine da Nintendo EPD (tim koji stoji iza Super Mario Odyssey) radi na novom dijelu Donkey Kong franšize, a sada se također šuška da je možda na putu novi animirani projekt.

Prema Zippu, inače pouzdanom leakeru, Donkey Kong bit će sljedeća Nintendova maskota koja će imati proširenje u vidu nove animirane serije ili filma, moguće proširenje za tematski park Super Nintendo World i puno merchandisea. Njegovim vlastitim riječima:

Više mi je ljudi reklo da je Donkey Kong sljedeća franšiza koja će slijediti Mariove korake postajući multimedijski div za Nintendo. Ne samo da će biti nova igra, već i animacijski projekt s likovima iz DK-a, veliko proširenje tematskog parka, merchandisea itd. Ova nova igra neće doći sama, DK je ponovno ozbiljno shvaćen od strane velikog Nintenda, a to je definitivno dobra vijest za sve obožavatelje.

Prije toga, u Nintendu su izjavili žele proširiti svoj domet, što do sada planiraju učiniti filmom Super Mario i nedavnim otvaranjem Super Nintendo Worlda, tako da doista ima smisla da i Donkey Kong bude dio ovih planova.