Image Alt

Kuvo TV

Phil Spencer je otkrio kako su za akviziciju Bethesde bile potrebne godine

Iako je Microsoftova kupnja tvrtke ZeniMax Media, matične tvrtke Bethesde predstavljala veliko iznenađenje za cijelu industriju, ovaj se potez nije dogodio u nekoliko mjeseci, već je to bila odluka koja je nastajala godinama. U nedavnom intervjuu, čelnik Xboxa Phil Spencer ponudio je novi pogled na jedan od najvećih događaja u industriji posljednjih godina.

U intervjuu za IGN, Spencer je imao priliku razgovarati o svojoj vezi s Robertom Altmanom, osnivačem i bivšim predsjednikom ZeniMaxa, koji je, nažalost, preminuo u veljači ove godine. U svom je govoru, šef Xboxa otkrio da je već imao nekoliko godina pregovora vezanih za kupnju ove tvrtke i njenih studija. Ovo je komentirao:

Robert i ja razgovarali smo i nekoliko godina ranije o tome gdje su [ZeniMax] i njihovi timovi. I ovo nije razgovor koji je nastao u roku od nekoliko mjeseci, ovo se događalo tijekom više godina. [U rujnu] konačno smo pronašli pravu priliku za oboje, kako financijski, tako i u kojem su trenutku života bili u studiju. Bilo je trenutka kad smo se oboje pogledali kad se posao trebao zaključiti i znali smo da se oboje kladimo jedni na druge. 

Iako je ova kupnja neočekivano najavljena, postupak akvizicije trajao je nekoliko mjeseci, a prodaja je službeno finalizirana tek nakon nekoliko tjedana. Na taj će način igre poput Starfielda, biti ekskluzivne za Xbox.