Image Alt

Kuvo TV

Ubisoft radi na novom Assassin´s Creedu, ali ne na onakvom kakvom mislimo…

Live service igre predstavljaju dvosjekli mač u cjelokupnoj gaming industriji. Istina je da igre poput Destinyja, Fortnitea i GTA Onlinea zarađuju masne novce, no postoje i neuspješni primjeri, Međutim, u posljednje vrijeme mnogi izdavači se odlučuju upravo za taj model, a novo izvješće ukazuje da Ubisoft planira jedan od svojih najpoznatijih serijala da preseli u ovaj model igre, te da bismo rezultat toga trebali vidjeti u ostvarenju kodnoga imena Assassin’s Creed Infinity.

Prema izvještaju koji stiže iz redova Bloomberga, Ubisoftovi uredi u Quebecu i Montrealu su “ujedinjeni” kako bi stvorili Assassin’s Creed live service igru. Ova su dva studija radila na Odysseyju i Valhalli, posljednjim dvjema igrama u serijalu. Infinity je u vrlo ranoj fazi razvoja i na tržištu bi se pojavio u roku od nekoliko godina.

Izvještaj također tvrdi da je predstavnik Ubisofta priznao postojanje projekta, rekavši Bloombergu da francuska tvrtka želi “premašiti očekivanja obožavatelja koji su pozivali na kohezivniji pristup” renomiranih open world serijala. Na kraju, spomenuto je da će nakon što su se Montreal i Quebec timovi “ujedinili” u travnju, Quebec u budućnosti preuzeti franšizu, iako će oba studija imati svog kreativnog direktora u Infinityju.

Bez sumnje, ova ideja zvuči zanimljivo, iako još uvijek nedostaju detalji koji bi objasnili neke aspekte ovog koncepta. Nakon nekoliko loše primljenih igara iz serijala, poput Unityja i Syndicatea, Ubisoft je odustao od svog sistema izbacivanja Assassin´s Creeda svake godine, odlučujući se za novu igru svake dvije godine.