Image Alt

Kuvo TV

Bloober Team dobio financije za tri nova horror naslova – novi Silent Hill vjerojatno nije jedna od njih

Nakon vijesti da je Bloober Team formirao partnerstvo sa Konamije, došle su i nove zanimljive informacije iz ureda poljskih developera.

Bloober Team je, naime, dobio financijsku podršku fonda Programa za medije Europske unije. Dobili su značajne financije za rad na tri igre, koje su zasad navedene radnim naslovima ili kodnim imenima: H2O, BLACK & Dum Spiro.

U rezultatima natječaja priložen je i sinopsis svake od igara, pa tako se za H2O navodi da je nastavak Layers of Feara, a krasi ga intimna i slojevita priča. BLACK je igr aiz prvoga lica, kaoja je mješavina istraživanja, survival žanra i borbe,  a glavna tema je ”miješanje” Srednjega vijeka i izvanzemaljaca. Na kraju, Dum Spiro, naslov koji je dio latinske izreke “Dum spiro, spero,” (dok dišem, nadam se) također koketira sa horo žanrom, u ovom slučaju smještenom za vrijeme 2. svjetskoga rata.

Poprilično je jasno, i sigurno, da nijedna od ovih igara nije Silent Hill niti će biti vezana uz Konamijev IP o kojem ipak očekujemo neke novosti. No, Bloober Team još nisu javno predstavili ove projekte niti najavili kada bi isti mogli izaći i za koje platforme.