Image Alt

Kuvo TV

Steam Deck ima problema s kompatibilnošću s nekim igrama

Valve je prije nekoliko dana službeno potvrdio postojanje Steam Decka, njegovog prijenosnog PC-a koji dolazi kako bi popunio prazninu na handheld tržištu koja je prisutna već nekoliko godina.

Međutim, usprkos početnom entuzijazmu, što pokazuje uspjeh u rezervacijama koji je konzola imala u prvim satima, ista nije bez svojih nedostataka. Valveovo prijenosno računalo dolazi s vlastitim OS-om koji se temelji na Linuxu, zbog čega Steam Deck ima problema s kompatibilnošću s raznim igrama, jer je izostala podrška za navedeni operativni sustav.

Očito je Valve razvio značajku nazvanu Proton, koja je dizajnirana za pokretanje izvornih Windows naslova na vašem operativnom sustavu. Međutim, iako takva tehnologija djeluje u mnogim naslovima, mnogi drugi ne rade ispravno na Steam Decku.

Prema informacijama koje dijeli ProtonDB, Steam Deck ima problema s kompatibilnošću u igrama kao što su Destiny 2, Apex Legends, PUBG ili Rainbow Six Siege. Očito je da problem leži u anti-cheat softveru, zbog čega se ne možemo povezati sa serverima gore spomenutih igara.

Za sada moramo pričekati da Valve pronađe rješenje za ovaj problem, nešto na čemu su već potvrdili da rade.