Image Alt

Kuvo TV

Tencent kupuje Sumo Digital za 1,27 milijardi američkih dolara

Čini se da Tencent ništa neće spriječiti u kupnji svih mogućih studija. Danas je otkriveno da Tencent za iznos od 1,27 milijardi dolara kupuje Sumo Digital, razvojni tim koji stoji iza prošlogodišnje PlayStation ekskluzive Sackboy: A Big Adventure.

Kineski tehnološki div već je držao 8,75% dionica ove tvrtke, a kupnja predstavlja premiju od 43% u odnosu na trenutnu procjenu Sumo Digitala. Iako kupnja nije finalizirana, uključeni se nadaju da će se taj proces dogoditi u sljedećih nekoliko dana. Evo što je Carl Cavers, izvršni direktor ove tvrtke, komentirao po tom pitanju: „Troje osnivača Sumo Digitala, koji rade u tom poslu, Paul Porter, Darren Mills i ja, strastveni smo prema onome što radimo i u potpunosti smo predani nastavku svoje uloge. Prilika za suradnju s Tencentom je ona koju nismo mogli propustiti. To bi Sumo Digitalu donijelo još jednu dimenziju, pružajući nam mogućnosti da doista ostavimo pečat na ovoj nevjerojatnoj industriji, na načine koji su prije bili nedostižni.

Sa svoje strane, evo kako je James Mitchell, glavni strateški direktor tvrtke Tencent, komentirao ovu kupnju: „Tencent namjerava donijeti svoju stručnost i resurse kako bi ubrzao Sumo Digitalov rast u Velikoj Britaniji i inozemstvu, podržavajući Sumo na tržištu vrhunskih kreativnih talenata i UK kao središte za inovacije u igrama. Vjerujemo da predložena transakcija koristi svim dionicima,nudi uvjerljivu vrijednost za dioničare Sumoa, istovremeno poboljšavajući poslovanje Sumo Digitala za budućnost.