Image Alt

Kuvo TV

The Last Stand: Aftermath je još jedna postapokaliptična zombie igra koju ćemo igrati ove godine

Za kraj ove godine, Armor Games Studios i Con Artist Games u suradnji sa Merge Gamesom spremaju nam još jednu postapokaliptičnu zombie igru.

The Last Stand: Aftermath je najnovije ostvarenje iz dobro poznatog browser serijala The Last Stand. U pitanju roguelite zombie survival igra, čija se radnja odvija u postapokaliptičnom settingu, kojim lutaju horde zombije. Očekivano, igramo u ulozi jednog od preživjelih likova, koji je inficiran i koji tokom svojih posljednjih dana mora skupiti dovoljno resursa za ostale preživjele, a potom i napustiti svoje utvrđenje i pokušati doći do istine o zombie virusu prije nego ga isti u potpunosti obuzme.

Nakon smrti jednog od likova, igrači će preuzimati kontrolu nad drugim likom, pri čemu će imati korist i početnu prednost zahvaljujući onome što su sa prethodnim likom ostvarili. Cijeli koncept djeluje vrlo zanimljivo, u što se možete uvjeriti u traileru ispod.

The Last Stand: Aftermath je trenutno u razvoju za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC. U prodaji bi se trebao pojaviti krajem godine, a bit će dostupan u fizičkom i digitalnom formatu.