Image Alt

Kuvo TV

3DS i Wii U više neće prihvaćati kreditne kartice

Nintendo malo po malo radi na zatvaranju određenih aspekata svojih konzola. 2019. godine u Europi, Australiji i Novom Zelandu postalo je nemoguće koristiti kreditne kartice za kupnju igara u virtualnoj trgovini 3DS i Wii U konzola, a sada je otkriveno da će se isto dogoditi u Japanu sljedeće godine.

Izjavom na službenoj stranici Nintenda potvrđeno je da se od 18. siječnja 2022. kreditne kartice više ne mogu koristiti za kupnju igara u 3DS i Wii U e-trgovini u Japanu. Ipak, i dalje će biti moguće koristiti Nintendo prepaid kartice. Profil Nintendo mreže također možete povezati s računom na Switchu i imati zajednički saldo na svim uređajima. Slično tome, web stranica tvrtke prihvaća kreditne kartice.

Trenutno se ne spominje hoće li i druge regije, poput Amerike ili ostatka Azije, patiti od te iste sudbine. Međutim, budući da se to već dogodilo u Europi i da će se dogoditi u Japanu, samo je pitanje vremena kada će u ostatku svijeta biti nemoguće koristiti kreditne kartice u eShopu za 3DS i Wii U.