Image Alt

Kuvo TV

Netflix igre neće zahtjevati dodatne troškove

Prošli tjedan, pojavilo se izvješće u kojem se spominje da Netflix planira integrirati igre na svoju platformu putem streaminga. Zbog toga je Mike Verdu, koji je prethodno radio na Facebooku u području Oculusa i u Electronic Artsu, angažiran kao potpredsjednik razvoja igara. Sada je Netflix potvrdio ove informacije, a podijeljeni su i novi detalji.

Kroz svoje najnovije porezno izvješće, Netflix je potvrdio da će oni ući u svijet video igara. Zbog toga će započeti svoj nalet na ovo tržište putem mobilnih uređaja. Ovo je komentirano po tom pitanju:

Također smo u ranoj fazi daljnjeg širenja u igre, nadovezujući se na naše prethodne napore oko interaktivnosti (npr. Black Mirror Bandersnatch) i naših Stranger Things igara. Igre doživljavamo kao još jednu novu kategoriju sadržaja za nas, slično proširenju na originalne filmove, animacije i televiziju bez scenarija. Igre će biti uključene u pretplatu, bez dodatnih troškova slično filmovima i serijama. U početku ćemo se usredotočiti prvenstveno na igre za mobilne uređaje. Oduševljeni smo kao i uvijek zbog naše ponude filmskih i TV serija i radujemo se dugom putu povećanja ulaganja i rasta u svim našim postojećim kategorijama sadržaja, ali kako već gotovo desetljeće težimo originalnom programu, vjerujemo da je to pravo vrijeme da saznate više o tome kako naši članovi vrednuju igre. 

Kao što tvrtka spominje, igre neće zahtijevati dodatno plaćanje pretplate na Netflix. Projekti su u ranoj fazi razvoja, a trenutno je nepoznato koje se točno vrste igara u razvoju.