Image Alt

Kuvo TV

PES je mrtav, živio eFootball – od ove godine igramo ga potpuno besplatno!

Brojne glasine koje su posljednjih dana kružile gaming scenom, još jednom su se pokazale točnima – PES serijal, koji se pri tome više tako neće zvati, nego isključivo eFootball, doista će biti potpuno besplatan!

Konami je danas i službeno potvrdio kako će eFootball od ove godine u potpunosti funkcionirati na principu free to play modela. Očekivano će biti dostupan isključivo u digitalnom obliku, a nekada od jeseni moći ćemo ga zaigrati na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Seriess X/S i PC platformama. Nešto kasnije, trebale bi uslijediti i verzije za iOS i Android, dok još uvijek nema riječi hoćemo li ovu igru vidjeti i na Nintendo Switch konzolama.

Kako doznajemo, do zime, sve verzije će imati cross-play opciju, s tim da će onima koji igraju preko mobitela biti potreban kontroler kako bi igrali protiv igrača sa konzola i PC-ja.

U intervjuu za IGN, producent igre Seitaru Kimura otkrio je i nekoliko detalja vezanih za buduće planove eFootballa, naglasivši kako nas očekuju redovne nadogradnje, s kojima će dolaziti novi sadržaj. Prilikom launcha, bit će dostupno samo devet timova, s kojima ćemo moći igrati exhibition mečeve. Naknadno bi u igru trebala stići prilična količina novog sadržaja i modova, pri čemu će neki biti besplatni, dok će druge ipak biti potrebno kupiti u formi DLC-a.

Ukratko, novi vjetrovi za eFootball (mi ćemo ga i dalje zvati PES) definitivno pušu, a hoće li f2p model Konamiju pomoći da prekine dominaciju EA-ovog FIFA serijala, ostaje nam da vidimo. Do novih detalja, imamo i najavni trailer, pa bacite pogled.