Image Alt

Kuvo TV

Skull & Bones ulazi u svoju alpha fazu

Skull & Bones, piratska igra koju je razvio Ubisoft Singapore, službeno je predstavljena još na E3 sajmu 2017. godine. Od tada pa do danas, ovaj naslov se suočio s višestrukim odgodama. Sada, novo izvješće napominje da je, nakon osam godina u razvoju, Skull & Bones konačno ušao u svoju alpha fazu.

Prema novom izvješću Kotakua, Skull & Bones je u fazi razvoja u kojem se već može igrati, iako je pred njim još uvijek dug put. Ovu informaciju potvrdio je Ubisoft, izdavši sljedeću poruku:

Tim Skull & Bones ponosan je na posao koji su odradili na projektu od njegovog posljednjeg ažuriranja s produkcijom koja je upravo prošla Alphu i uzbuđeni su što će podijeliti više detalja kad za to dođe vrijeme.

U izvještaju, anonimni izvor priznaje Kotakuu da je ova igra prvotno zamišljena kao multiplayer dio Assassin’s Creed IV: Black Flaga, naslova koji se na tržištu pojavio 2013. godine. Kasnije je ovaj projekt promijenejen u spin-off u MMO stilu, poznat kao Black Flag Infinite. Međutim, igra je na kraju postala novi IP, Skull & Bones, ali čini se da je čak i tada eksperimentirano sa više različitih žanrova.

Isti izvor spominje da je Skull & Bones imao prototip za više mjesta radnje, poput Kariba, Indijskog oceana i fantastičnog svijeta zvanog Hyperborea. Uz to, eksperimentirano je s višestrukim igračkim žanrovima i strukturama, poput ship-based multiplayer shootera, PvE elemenata, survival mehanikama i roguelike elementima, a čak je bila opcija da Skull & Bones izađe u live service formi.

Sve ove promjene i stotine uposlenika koji su radili na ovom projektu koštali su Ubisoft blizu 120 milijuna dolara. U istom se izvješću spominje da francuska tvrtka nije otkazala ovu igru zbog sporazuma između Ubisofta i vlade Singapura, koji je natjerao projekt da ostane živ, budući da Ubisoft Singapore u narednim godinama mora objaviti originalne igre u zamjenu za plaćanje subvencija.

Kao rezultat, komplicirani razvojni postupak doveo je do odlaska više developera i stvorio je navodno toksično radno okruženje u Ubisoftu u Singapuru, prema anonimnom izvoru Kotakua. Trenutno je nepoznato koji će biti sljedeći korak u igri. S obzirom na to da je Skull & Bones napokon ušao u alpha fazu, vjerojatno ćemo za nekoliko mjeseci napokon vidjeti njegov konkretniji prikaz.