Image Alt

Kuvo TV

Seli li se i FIFA u free to play vode?

Konamijeva odluka da nekadašnji PES, a sadašnji eFootball u potpunosti preseli na free to play model, prilično je uzburkala gaming javnost. Nekima se takva odluka veoma svidjela, drugima opet nije. Treći se pitaju kako će to utjecati na borbu ove franšize sa svojim glavnim konkurentom, FIFA serijalom, koji joj je, ako ćemo biti iskreni, poprilično “pobjegao”. Naravno, tu su i oni fantazisti, koji se pitaju planira li možda EA da svoj nogometni serijal odgurne u free to play vode…

Prije nego što svi u glas kažete da je takvo što nemoguće, stiže vijest koja bi mogla glasno odjeknuti cijelom gaming scenom. Iako takvo što doista djeluje nerealno, poznati FIFA insider tvrdi da bi se i FIFA uskoro mogla otisnuti u f2p vode.

Donk, insider koga ljubitelji ovog nogometnog serijala vrlo dobro poznaju kao nekoga tko je u prošlosti vrlo često imao točne i provjerene leakove vezane za FIFA franšizu, tvrdi da bi iduće izdanje igre, dakle FIFA 23, doista moglo biti free to play te da će s istim stići i mogućnost cross-play igranja.

Priznajemo i ponavljamo, odluka Electronic Artsa da jednu od svojih najunosnijih franšiza pretvori u besplatno iskustvo doista nam zvuči nemogućom, no znajući ovog giganta, čak i ukoliko se takvo što obistini, ne sumnjamo da će EA pronaći način da i na besplatnoj inačici FIFA-e “okrene” pokoju milijardicu dolara.

U međuvremenu, podsjećamo da nas od 1. listopada očekuje FIFA 22. Nju ćemo moći da zaigramo na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC i Google Stadiji, ali pod uvjetom da za nju “iskeširamo” 60 i više eurića. 🙂