Image Alt

Kuvo TV

Superhot VR bori se s negativnim ocjenama

Superhot VR je jedan od najboljih naslova dostupnih na raznim uređajima za virtualnu stvarnost. Igra je neprestano nailazila na pohvale, ali posljednjih dana puno toga se promijenilo nakon što su kreatori igre odlučili u potpunosti izbaciti mehaniku samoubojstva.

21. srpnja Superhot tim je objavio novo ažuriranje Superhot VR-a, koje je u potpunosti uklonilo sve scene samoozljeđivanja – u početku biste ih mogli samo preskočiti, ali programeri vjeruju da igrači zaslužuju bolje. Povodom cijele situacije, objavljeno je i službeno priopćenje za javnost, u kojem stoji:

Skip Disturbing Scenes” prekidač dodan je u prethodnom ažuriranju. S obzirom na (osjetljivo) vrijeme u kojem živimo, možemo i bolje od toga. Zaslužujete bolje. Sve scene samoozljeđivanja potpuno su uklonjene iz igre. Takve scene se ne događaju u virtualnoj stvarnosti naše igre. Žao nam je što nam je trebalo toliko dugo. Mi smo obavezni isporučiti ovo ažuriranje na sve VR platforme.

Više od 1.620 poruka već se pojavilo ispod objave na Steamu gdje je najavljeno ažuriranje, a mnogi su igrači kritizirali odluku programera. Fanovi naglašavaju kako zapravo nitko nije imao problema s tim, te da studio nepotrebno mijenja igru.

Situacija je utjecala i na ocjene, jer se Superhot VR suočava s negativnim ocjenama, tako da je od nedavno dobio čak 570 negativnih kritika.