Image Alt

Kuvo TV

Evo što donosi nova nadogradnja sustava za PlayStation 5

Budući da PlayStation 5 koristi SSD, ne možete jednostavno spojiti vanjski hard disk putem USB 3.0 i očekivati da će igre pohranjene na ovom uređaju raditi. Srećom, konačno je dostupna beta verzija firwarea koja omogućuje korištenje M.2 SSD-ova, ali trenutno samo za odabrane zemlje.

Korisnici koji žive u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Japanu, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Francuskoj, već mogu pristupiti novoj nadogradnji za PS5, koja nudi niz poboljšanja za konzolu, kao i, što je najvažnije, mogućnost korištenja M.2 SSD memorija PCIe Gen4 sa brzinama čitanja od 5.500 MB / s ili većom, kako bi se proširila memorija ovog hardvera i kako bi uživali u brzim učitavanjima.

Slično se spominje da igre pohranjene u tim memorijama možda nemaju “potpuno iste performanse” kao da su pohranjene izravno na PS5. Uz to, ažuriranje dopušta upotrebu 3D zvuka s televizora koji imaju tu podršku.

S druge strane, igre koje imaju verzije za PS4 i PS5 bit će odvojene na početnom zaslonu, a bit će moguće i jasno vidjeti kojoj konzoli pripada svaki naslov. Sučelje kontrolnog centra sada će uključivati više mogućnosti prilagodbe za preuređivanje ili odabir kontrola, a korisnici PS5 moći će pregledavati i pisati poruke prijateljima i partijima iz baze igara u kontrolnom centru.

Konačno, moći ćete pogledati do pet trofeja iz kontrolnog centra, omogućen je novi automatski videoisječak za PS5 igrače koji se natječu u izazovima za visoke rezultate u igrama, a korisnici PlayStation Now usluge imaju mogućnost odabira između 720p i 1080p rezolucije.

Ovo beta ažuriranje za PS5 sada je dostupno odabranim korisnicima u odabranim regijama, no trenutno nije poznato kada ćemo vidjeti ta poboljšanja za opću javnost na globalnoj razini.