Image Alt

Kuvo TV

Seagate najavio SSD kompatibilan sa PS5 konzolom

Beta verzija updatea za PS5, koja konačno omogućuje podršku za vanjske M.2 SSD-ove, dostupna je odabranim korisnicima u nekim zemljama. Iako nam to daje mogućnost izbora između nekoliko marki na tržištu, Seagate, koji nudi i jedini vanjski SSD kompatibilan s Xbox Series X/S konzolaama, otkrio je proizvod koji je testiran na Sonyjevoj platformi i pozicioniran je kao preferirana opcija za igrače.

Putem Findera, australskog prodajnog mjesta, Seagate je otkrio FireCuda 530, model SSD memorije koji je testiran da radi i ispunjava sve zahtjeve PS5 konzole.

Najjeftiniji model imat će preporučenu maloprodajnu cijenu od 140 američkih dolara. Model od 1TB koštat će 240 dolara bez hladnjaka i 260 dolara s hladnjakom. Model od 2TB koštat će 490 dolara ili 540 dolara s hladnjakom. 4TB model košta kao dvije PS5 konzole.

Iako u ovom trenutku nema točnog datuma njenog izlaska, očekuje se da će Seagate FireCuda 530 biti dostupna krajem kolovoza, a stići će zajedno s općim ažuriranjem PS5 koje omogućuje korištenje vanjskih M.2 SSD memorija. Važno je spomenuti da SSD ove tvrtke neće biti jedini kompatibilan sa Sonyjevom novom konzolom.