Image Alt

Kuvo TV

Čini se da Xbox Game Pass uskoro dolazi na Android TV

Danas je teško pronaći uređaj na kojem Xbox Game Pass nije dostupan – Konzole, PC, mobiteli, a kako stvari stoje,  velika je šansa da će ova usluga uskoro biti službeno dostupna i na Android televizorima.

Izvješće dolazi sa stranica portala 9to5Google, koji otkriva da je nedavno ažuriranje aplikacije Xbox Game Pass za Android dodalo i službenu podršku za Android TV, dopuštajući pristup usluzi s početnog zaslona Android TV-a i Google TV-a. Iako ništa službeno nije otkriveno, bilo bi logično da Microsoft postavlja temelje za proširenje Xbox Game Passa na druge uređaje.

Trenutačno je moguće pokrenuti Xbox Game Pass na Android TV-u, ali za to je potreban vanjski softver, što uzrokuje vrlo veliku latenciju do te mjere da se sadržaj gotovo ne može reproducirati.

Xbox Game Pass za Android dostupan je od prošle godine i pokazao se prilično uspješnim. Od tada je u stalnom porastu, a članovi Microsofta značajno su poboljšali probleme s kašnjenjem i druge nedostatke. Tvrtka iz Redmonda planira ići dalje s Cloud Gaming TV adapterima. Ovi uređaji omogućit će korisnicima streamanje igara izravno na njihov televizor, bez potrebe za konzolom ili PC-jem.