Image Alt

Kuvo TV

Najavu i prvi teaser Quantic Dreamove Star Wars igre mogli bismo vidjeti već ove godine

Prije samo nekoliko dana, pojavile su se glasine o novoj Star Wars igri na kojoj navodno radi Quantic Dream. Vrlo brzo zatim, te glasine su se pretvorile u nekoliko potencijalno točnih leakova koji govore da je ovaj francuski studio potpisao ekskluzivno partnerstvo sa Disneyem te da je prilično velika šansa da je nova Star Wars igra doista u pripremi kod razvojnog tima, koji stoji iza hitova kao što su Detroit: Become Human, Heavy Rain, Beyond: Two Souls i Fahrenheit.

Da bi se nešto doista moglo kuhati u kuhinji Quantic Dreama, misli i poznati insider Tom Henderson, koji je putem Twittera otkrio kako David Cage i ekipa zajedno sa Unit Image studiom spremaju teaser za svoju novu igru. Za slabije upućene, Unit Image je high-end animacijski studio specijaliziran za CG i VFX trailere, čiji smo rad vidjeli već u igrama kao što su Death Stranding, Far Cry 6, Baldur’s Gate 3, Ghost Recon Breakpoint, God of War, Beyond Good and Evil 2, Final Fantasy XIV, Call of Duty: Infinite Warfare, For Honor, The Division i Assassin’s Creed.

Henderson tvrdi da navedeni teaser još čeka Disneyjevo odobrenje, što znači da bi mogao biti prikazan čim dobije zeleno svjetlo. Ukoliko su ovi navodi točni, velika je šansa da bismo ga mogli vidjeti u prosincu, najvjerojatnije tijekom The Game Awards 2021 showa.

Podsjećamo, nakon što je raskinuo ekskluzivno partnerstvo sa Sonyjem, Quantic Dream je postao neovisan studio, što znači da će njegove buduće igre najvjerojatnije biti multiplatformskog karaktera.