Image Alt

Kuvo TV

Konami planira veliki povratak Silent Hilla, Metal Geara i Castlevanije

Nakon prilično dugo vremena, Konami je konačno u centru pažnje gaming javnosti. Nažalost, tamo se našao zbog katastrofe zvane eFootball 2022, koja je ozbiljno razljutila fanove te trenutno važi za najgore ocijenjenu igru na Steamu. I dok iz Konamija frcaju isprike zbog spomenute igre, novi veliki leak na ovog nekada slavnog giganta ipak baca neko ljepše i bolje svjetlo.

Kako prenosi VGC, Konami ipak planira da na velika vrata vrati svoje najznačajnije franšize. Naravno, mislimo na Metal Gear, Silent Hill i Castlevaniju.

Naime, VGC tvrdi da je iz prilično pouzdanog izvora doznao da Konami punom parom radi na povratku spomenutih franšiza. Kako neimenovani izvor tvrdi, novi projekti bi trebali biti najavljeni iduće godine na različitim velikim eventima, a prva igra koju bismo trebali zaigrati jeste nova Castlevania, koja bi trebala predstavljati novi svojevrsni reboot. Kako doznajemo, na novoj Castlevaniji radi Konami Japan, a pomaže mu nekoliko eksternih lokalnih timova.

S druge strane, kada je u pitanju Metal Gear Solid, prema još uvijek neslužbenim informacijama, u pripremi je čak nekoliko igara, uglavnom remake i remaster izdanja. Svakako najveća vijest je ta da je navodno u pripremi punokrvni remake Metal Gear Solid 3: Snake Eatera, na kojem navodno radi studio Virtuous. To nije sve, kada je ovaj serijal u pitanju, budući da se spominju i brojni remasteri, među kojima su navodno i Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty i Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Unatoč brojnim ranijim glasinama, ni na jednom od spomenutih remastera ne radi Sonyjev novi first party studio Bluepoint Games.

Za kraj smo, naravno, ostavili Silent Hill, čiji povratak već duže vrijeme priželjkujemo. Naime, ovaj izvor donekle potvrđuje sve ranije glasine kada je u pitanju ova survival horror franšiza, a to znači da je ranija priča o više Silent Hill igara koje su trenutno u razvoju definitivno točna. Štoviše, prema ovom izvoru, na tim igrama rade različiti externi razvojni timovi, a razvoj jedne od tih igara povjeren je velikom japanskom studiju (čini nam se da bi, Kojima Productions i Aband.. pardon Silent Hills doista mogao biti u igri)

Radi li se o točnim informacijama ili samo još jednoj glasini u nizu, ostaje nam da vidimo. No, kao što smo već spomenuli, ovo nije prvi put da čujemo za većinu tih informacija, a znate kako kaže ona dobra stara – gdje ima dima, ima i vatre… 🙂