Image Alt

Kuvo TV

GeForce Now sada podržava i Xbox konzole…

Hmh, zanimljiva nuspojava nadogradnje internet preglednika u Xbox One i Series X|S konzolama. Naime, zadnja nadogradnja unutar Xbox Insiders programa je donijela novi i poboljšani internet preglednik (Microsoft Edge) koji po svemu sudeći podržava igranje PC igara direktno s nVidia GeForce Now cloud gaming servisa. Što dodatno daje vrijednost ovom featureu jest činjenica da je GeForce Now u svom besplatnom modelu moguće koristiti sa svim Steam i Epic igrama uz nešto slabije vizualne performanse, dok za full performanse morate izdvojiti pokoji dolar (slija ispod). Podrška za miš i tipkovnicu je još problematična u nekim naslovima, ali stvari obećavaju.

Ukoliko ovo zaživi službeno, a ne vidimo niti jedan razlog zašto bi nVidia ili Microsoft svoje korisnike ograničili u korištenju ovog servisa neovisno o platformi. Tako bi se Xbox logično nametnuo kao all-in-one platforma/hardver za igranje svega. Svega? Pa da, jer dodatna nuspojava podrške za GeForce Now će omogućiti igranje i Playstation ekskluziva dostupnih na Steam ili Epic plaftormama. Zanimljivo će biti vidjeti kakva će reakcija iz Playstation tabora biti, premda smo poprilično sigurni da su im ruke u potpunosti vezane za bilo kakvo blokiranje ovoga.

Usputno, sve ovo gore je moguće pogurati i igrati kroz Parsec streaming Xbox App koji u lokalnoj maniri radi fantastično. No, GeForce Now i nVidia ipak nude punokrvni cloud streaming kao servis i samim time predstavlja pravu malu revoluciju za Xbox kao hardversku platformu.