Image Alt

Kuvo TV

Guerilla nastavlja otkrivati novitete za željno iščekivani nastavak Horizona

Tako su u novom blogu pojasnili kako su pristupili dizajnu svijeta koji bi adekvatno iskoristio sve nove sposobnosti koje će Aloy imati u nastavku imena Horizon: Forbidden West.

Centralna stvar oko koje će se sve nove stvari vrtiti će logično biti sjajni PS5 Dual Sense kontroler. Developeri tvrde da ćemo svaku muku koju će Aloy proživljavati osjetiti kroz kontroler. Tako se trebamo pripremiti na još širu upotrebu adaptivnih triggera u raznim aspektima poput povlačenja užeta, guranja određenih objekata i slično. Navodno ćemo osjetiti svaku vlas trave kroz koju ćemo se provlačiti. Zanimljive ideje svakako, nadajmo se da će i provedba biti na razini obećanja.

Uz spomenutu imerziju kroz Dual Sense kontroler, Aloy će tako napokon imati potpunu slobodu u pentranju po mapi (op.a vjerojatno u maniri protagonista u serijalu Assassins Creed). Dodatni feature ovoj komponenti će biti sposobnost grapple oružja s kojim ćemo se moći u slobodnom stilu prilikom skoka s luđačkih visina “kačiti” u maniri Milesa Moralesa i Petara Parkera.

Uz slobodno pentranje i njihanje, Pullcaster je još jedna novost. Radi se o svojevrsnom “vitlu” s kojim ćemo moći manipulirati, micati i uništavati razne objekte u okolišu. Primjeri su raznoliki, od razbijanja škrinja s lootom povlačenjem s litice ili otvaranju ventilacijskih otvora za drugačiju putanju kroz misije.

Vizualno najatraktivniji među novostima je apsolutno Shieldwing, koji ćemo moći koristiti ne samo u obrani (kako samo ime kaže Shield) već i u svladavanju prepreka, prelasku većeg komada mape u laganom paraglide stilu.

Moramo priznati, zvuči mrak i daje veliku nadu da ćemo na svakom koraku doživljavati iznimno dinamične borbe i izbjegavanje istih kao prave post-apokaliptične ninje.

Naravno, nije samo Aloy doživjela “upgrade”. Nova oružja, alati kao i njihove nadogradnje će isto biti još jedan iskorak u odnosu na original. Kako developeri kažu, ideja je bila približiti ranged i melee borbu u što kompaktiniji paket tako da tranzicija između ova dva stila nije previše konfuzna i teška za kombinirati.

Sve ovo nas dodatno nabrijava na po svemu sudeći punokrvni nastavak s novim idejama u pravom smislu riječi. Potpuni deep-dive u novitete potražite u iscrpnom tekstu kojeg je ekipa pripremila na službenom Playstation Blogu.

Horizon II: Forbidden West izlazi na Playstation 4 i 5 konzole 18. veljače, 2022.g.