Image Alt

Kuvo TV

Gameri nisu oduševljeni Ubisoftovom novom email kampanjom za Far Cry 6

S ciljem da vrate igrače koji su prerano odustali od igranja Far Cryja 6, Ubisoft se odlučio na pomalo neobičnu kampanju, koja je širom gaming scene izazvala prilično pomiješane reakcije.

Naime, igrači koji nisu završili igru ili su napravili dužu pauzu od oslobađanja Yare počeli su dobivati mailove u kojima ih El Presidente osobno izaziva i provocira zbog odustajanja od igranja.

Na ovaj problem osvrnuo se i novinar Brendan Sinclair, objavivši putem Twittera screenshotove tih Ubisoftovih mailova, u kojima se vide El Presidenteove poruke tipa “razočarali ste me” ili “bilo je baš zabavno gledati vaš neuspjeh” a bilo je i poruka ipa “sigurno možete bolje od ovoga” kod kojih je bilo “nakačeno” i vrijeme koje su ti igrači proveli igrajući igru.

Da stvar bude još čudnija, spomenute poruke nisu stizale samo na adresu onih koji su odustali od igranja Far Cryja 6, već i onih koji su u ovoj igri proveli prilično vrijeme.

Nekima se ova Ubisoftova kampanja svidjela, no više je onih koji baš i nemaju neke lijepe riječi za ovaj tip marketinške aktivnosti. Iz Ubisofta se u svakom slučaju još nisu oglasili povodom cijele situacije.

Podsjećamo, Far Cry 6 je izašao ranije ovoga mjeseca, a trenutno ga možete zaigrati na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC platformama, ali i putem Google Stadia servisa.