Image Alt

Kuvo TV

SEGA i Microsoft najavili novo strateško partnerstvo koje bi moglo predstavljati prvu naznaku potencijalne akvizicije

Sega i Microsoft su najavili svoje, kako ga zovu, ”strateško partnerstvo” koje pokušava istražiti načine na koje će Sega izrađivati nove velike igre za novu generaciju igranja stvorenu oko Microsoftove Azure cloud platforme.

Partnerstvo je dio Segine dugoročne strategije s kojom nastavljaju s planovima vezanima za njihovu ”Super Game” inicijativu unutar koje razvijaju naslove usredotočene na globalne online zajednicu i korištenje svojih IP-eva. ”Kako je svijet sada spojen više nego ikad prije, ponajviše zbog 5G mreže i cloud usluga zadnjih nekoliko godina, konzumenti mogu lakše uživati u visoko-kvalitetnim igrama bilo kada. Sa takvom povezanošću, ekosustav koji okružuje gaming industriju nastavlja napredovati i širiti se zajedno sa novim sofisticiranim alatima i tehnologijom. Tako video igre nastavljaju rasti na globalnoj razini, sa raznim igraćim iskustvima i zajednicama koje postaju sve bliže, a i sve raznolikiji. Ovo savezništvo predstavlja Segin pogled u budućnost, a sa Microsoftom će pokušati sustići te trendove te ubrzati ovakvu budućnost, a cilj je optimizirati načine razvoja igara i nastaviti donositi iskustva igranja visoke kvalitete koristeći Azure cloud tehnologiji” – navodi Sega u svojoj obavijesti.

Poprilično je jasno što je cilj ovoga partnerstva, no ono što ovakvo partnerstvo naznačuje je moguća potpuna akvizicija Sege od strane Microsofta. Što bi svakako dalo dobar vjetar u leđa Xbox Series konzolama i donijelo još puno ekskluziva, no tu je i cloud tehnologija za koju tek trebamo vidjeti što nas sve čeka u budućnosti. Zasada nikakve konkretne igre ni projekti nisu spomenuti.