Image Alt

Kuvo TV

Kontroverzni XP boosteri uklonjeni iz Marvel’s Avengersa

Najnoviji update u Marvel’s Avengers igri  je omogućio kupovanje XP boostera i izazvao je poprilično kontroverzu i bijes igrača/ica. No, svega mjesec dana nakon donošenja ove odluke koja je praktički prekršila prijašnja obećanja developera, XP boosteri će biti uklonjeni.

”Ispričavamo se što nismo odgovorili ranije na vaše brige oko promjena u Marketplaceu. Uveli smo ih kao opciju za sve veću bazu igrača, i nismo na njih gledali kao na pay-to-win opciju jer direktno ne omogućuju takvu moć” – rečeno je u objavljenoj izjavi Crystal Dynamics u kojoj se navodi kako do kraja dana uklanjaju Hero’s Catalysts i Fragment Extractors iteme iz ponude.

Sumnjamo da će itko vjerovati objašnjenju koji za koji su se odlučili, budući da je dosta jasno kako mikrotransakcije utječu na ovakve igre i koliko je jasan cilj bio sa ovom promjenom. No, velika je pobjeda za sve fanove igre ovo povlačenje pay-to-win modela, no pitanje je da li je dovoljno ljudi ostalo i da li ih je u ovom trenutku još briga. U svakom slučaju, biti će zanimljivo pratiti daljnjem (ne)uspjehe ove igre nakon ovakve kontroverze.