Image Alt

Kuvo TV

Ima li nade za novu Mafia igru?

Već neko vrijeme provlače se glasine da bi Mafia 4 mogla biti u razvoju kod studija Hangar 13. Godiama se priča da se ovaj razvojni tim, koji iza sebe ima samo dva naslova (Mafia 3 i Mafia Definitive Edition), radi na novoj Mafia igri. Međutim, sudeći prema najnovijim informacijama, to već neko vrijeme nije slučaj.

Ranije ovoga tjedna, Take-Two Interactive je službeno terminirao novi višegodišnji projekt studija Hangar 13, izgubiši i otpisavši tom prilikom čak 53 milijuna dolara. Gašenjem potpuno novog IP-ja kodnoga imena Vold (koju su opisivali kao miks Cthulua i Saints Rowa) doveden je u pitanje i opstanak ovog američkog studija, a samim time šansa da vidimo novu Mafia igru trenutno je na prilično klimavim nogama. No, u cijeloj situaciji ipak se nazire potencijalno svjetlo na kraju tunela.

Naime, ukoliko Hangar 13 “preživi” aktualnu situaciju i ne bude u potpunosti ugašen, mala je šansa da će mu Take-Two pružiti priliku da radi na još jednom novom IP-ju. Zbog toga, vjerojatno će mu biti povjeren razvoj igre iz nekog poznatog i već etabiliranog studija, pa bi Mafia 4 ujedno bio i najlogičniji izbor. No, čak ukoliko se to i dogodi, sigurno će proći još dosta vremena prije nego što vidimo spomenutu igru.