Image Alt

Kuvo TV

Poznati insider ima loše informacije za fanove Star Wars Battlefronta

Fanovi Star Wars Battlefronta već neko vrijeme čekaju da se EA i DICE oglase sa bilo kakvim informacijama vezanim za budućnost ovog serijala. Od izlaska Star Wars Battlefronta II prošle su pune četiri godine, a iako se glasine o novoj igri periodično javljaju, EA i dalje mudro odbija da se oglasi povodom tih istih glasina, a kako stvari stoje, najvjerojatnije postoje vrlo dobri razlozi iza takve odluke ovog izdavača. Ukratko, postoji šansa da Star Wars Battlefront III uopće ne vidimo na aktualnoj generaciji.

Ako je vjerovati dobrom starom insiderskom liscu Tomu Hendersonu, Star Wars Battlefront III neće izaći u neko skorije vrijeme, a kada kažemo skorije mislimo na nekoliko idućih godina.

Ovaj poznati insider, koji je primarno fokusiran na otkrivanje informacija iz Call of Duty i Battlefield serijala, tvrdi da su se razvojni timovi koji trenutno rade na Battlefieldu 2042 polako počeo rasipati i da se dobar dio njih već prebacio na razvoj drugih projekata. Budući da je razvoj osnovnog dijela Battlefielda 2042 završen, Criterion se vratio radu na novoj Need for Speed igri, dok će se DICE navodno okrenuti radu na potpuno novom Battlefieldu.

Ako se pitate gdje je u cijeloj priči novi Star Wars Battlefront i zašto je još jedan Battlefield dobio prednost u odnosu na treći dio ovog popularnog Star Wars multiplayer shootera, odgovora, doduše onih neslužbenih koji zadiru u sferu glasina ima nekoliko. Prema jednim glasinama, EA i DICE su odlučili da Star Wars Battlefront franšizu stave pod led nakon katastrofalnog i prilično problematičnog launcha drugog nastavka. Također, kruže glasine da se EA želi distancirati od licenciranih igara i fokusirati se na svoje originalne naslove, a navodno i Disney želi da “izađe” iz cijele priče sa Electronic Artsom.

Kako god, ukoliko ste se nadali da biste uskoro mogli vidjeti najavu Star Wars Battlefronta III, definitivno biste trebali smanjiti očekivanja, jer sve je izvjesnije da novu igru nećemo vidjeti uskoro.