Image Alt

Kuvo TV

Poznati insider tvrdi da nećemo uskoro vidjeti Star Wars Battlefront 3

Nakon prilično turbulentnog i problematičnog launcha Battlefielda 2042, sve su učestalije priče o idućoj igri studija DICE. Iako je dobar dio ranijih glasina govorio da bi ta igra trebala biti Star Wars Battlefront 3, poznati insider Tom Henderson ipak misli drukčije.

Ovaj insider, koji je između ostalog i poznat po kredibilnim informacijama o Battlefield igrama, tvrdi da iduća DICE-ova igra neće biti Star Wars Battlefront 3, već je u pitanju još jedan naslov iz Battlefield franšize.

Naime, Henderson tvrdi da su i DICE i EA zbog rezanja troškova za sada odgodili razvoj iduće Star Wars Battlefront, tvrdeći da jedna takva igra zbog troškova oko licenci mora ostvariti za 20% veću zaradu od Battlefielda kako bi bila profitabilna. Također, nekolicina ključnih developera koji su radili na Battlefront serijalu napustila je DICE tijekom proteklih 12 mjeseci, tako da je i više nego evidentno da je EA napravio “rez” kada je u pitanju ovaj multiplayer serijal.

Iako, prema ovom insideru, Star Wars Battlefront do daljnjeg ide “pod led”, fanove “Ratova zvijezda” očekuju još dvije igre u režiji Electronic Artsa. Henderson tvrdi da se radi o sinle player ostvarenjima, a iako nije precizirao o kojim, velika je vjerojatnoća da je Star Wars Jedi: Fallen Order 2 jedna od tih igara.