Image Alt

Kuvo TV

Je li Chrono Cross misteriozni PS5 remake o kojem se ranije šuškalo?

Sjećate li se onog “velikog” PlayStation 5 remakea koji bi trebao biti najavljen tijekom Blagdana? Da, onog o kojem je prva progovorila irska pjevačica Éabha McMahon, a za kojeg su mnogi pretpostavili da se odnosi na Metal Gear Solid. E pa sudeći prema informacijama kojima raspolaže poznati insider Nick Baker aka Speshal Nick, u pitanju je nešto sasvim drugo.

Tijekom najnovije epizode XboxEra podcasta, Baker je pričao i o onom famoznom Nvidia data leaku na kojem se našao popis još uvijek nenajavljenih igara. Ovaj insider se posebno fokusirao na jedan naslov, Chrono Cross, naglasivši kako se raniji leak o misterioznom PS5 remakeu odnosi upravo na ovaj JRPG klasik. Naime, Baker tvrdi da je remake / remaster spomenute igre stvaran, ali da je čuo kako se ne radi o PS5 ekskluzivi, već da bi se spomenuta igra navodno trebala pojaviti i na drugim platformama, pri čemu je kao opcije naveo PC i Nintendo Switch.

Bakerove tvrdnje dodatno dobivaju na značaju, ukoliko se u obzir uzme činjenica da je pjevačica Éabha McMahon poznatija još kao Ava ranije izjavila da je na glavnoj temi za tu igru radila sa skladateljem Michaelom McGlynnom i njegovom ćerkom, a s kojima se  skladatelj Chrono Crossa Yasunori Mitsuda nedavno uslikao i objavio fotku na Twitteru.

Dakle, klupko oko misteriozne igre polako se počelo raspetljavati, a prosinac bi trebao donijeti i potpuni epilog. Hoćemo li najavu Chrono Cross remakea vidjeti na ovogodišnjem The Game Awardsu ili pak na posebnom PlayStation eventu, koji nas prema pojedinim glasinama također očekuje u prosincu, ostaje nam da vidimo.