Image Alt

Kuvo TV

Poznati Valveov insider tvrdi da je Half-Life 3 u razvoju

Taman kad odustanemo od svake nade da ćemo ikada vidjeti Half-Life 3, pojavi se neka nova glasina koja nam ponovo probudi tu nadu. Upravo jedna takva glasina stigla nam je danas od dobro poznatog Valveovog insidera Tylera McVickera, koji je dosad u više navrata bio u pravu kada su u pitanju leakovi koji stižu iz Valveovog tabora.

Naime, McVicker tvrdi da je Half-Life 3 doista u pripremi. Prema njegovim saznanjima, treći nastavak jednog od najboljih serijala svih vremena je u veoma ranom razvojnom stadiju i na njemu trenutno radi jako mali tim Valveovih developera, jer je Valve u potpunosti fokusiran na Steam Deck.

Ovaj insider tvrdi da, zbog cijele situacija oko Steam Decka, na spomenutoj igri trenutno rade uglavnom mlađi i ne pretjerano iskusni developeri željni dokazivanja, no postoji velika šansa da će im se vremenom priključiti i znatno iskusniji članovi tima.

Naravno, vrijedi naglasiti i to da smo slične glasine čuli već u nekoliko navrata, tako da ćemo ih uzeti u razmatranje s priličnom dozom opreza. Činjenica je da navedena priča ima smisla i da je Valve poznat po tome što svojim developerima daje odriješene ruke i potpunu kreativnu slobodu, zbog čega je rad na Half-Lifeu 3 navodno već nekoliko puta započinjan i prekidan. Naravno, prije nego što počnemo skakati od sreće, samo ćemo dodati da, ukoliko se doista radi o točnim informacijama, i dalje postoji šansa da Valve otkaže i ovu inačicu igre.