Image Alt

Kuvo TV

Horizon Call of the Mountain je prvi službeno najavljeni naslov za PlayStation VR2

Paralelno sa predstavljanjem PlayStation VR2 headseta, iz Sony Interactive Entertainmenta su službeno najavili i prvu veliku ekskluzivu za svoj novogeneracijski uređaj.

Samo nekoliko tjedana prije izlaska dugoočekivane PlayStation ekskluzive Horizon Forbidden West, najavljena je i nova, treća igra iz ovog popularnog serijala.

Horizon Call of the Mountain je PlayStation VR2 ekskluziva na kojoj zajedno rade Guerrilla Games i Firesprite, studio koji je inače nedavno postao dio velike PlayStation Studios obitelji, a koji je poznat po radu na VR igri The Persistence. Ovaj naslov od starta je kreiran isključivo za Sonyjev novi VR headset, a trebao bi biti prvi pravi demonstrator njegovih mogućnosti i sposobnosti, pri čemu posebno mislimo na PSVR2 Sense kontrolere koji bi trebali igračima pružiti potpuno novu dozu imerzivnosti. Radnja ovog ostvarenja bit će ispričana iz perspektive potpuno novog lika, a tijekom njegove avanture susrest ćemo Aloy i druga poznata lica.

Više detalja o Horizon Call of the Mountain trebali bismo doznati u mjesecima koji su pred nama, vjerojatno nekada nakon velikog launcha igre Horizon Forbidden West, koji je zakazan za 18. veljače. U međuvremenu, imamo i prvi kratki teaser – čisto da vidimo djelić onoga što nas očekuje u budućnosti.