Image Alt

Kuvo TV

The Last of Us 2 Multiplayer bi mogao biti besplatan, ali sa mikrotransakcijama

Naughty Dog je jasno da do znanja da radi na novoj multiplayer igri koja će vjerojatno biti smještena u svijet The Last of Usa II. Igra je originalno planirana kao odvojeni mode koji je trebao izaći zajedno sa ”dvojkom” 2020. godine, no na kraju je projekt prerastao početne zamisli i postao je ozbiljniji i zaseban projekt. Do današnjeg dana igra je još u razvoju, no pojedini detalji izlaze, iako ne baš očito.

Naime, na novom oglas za posao koji je objavio Naughty Dog, izgleda da se planira zaposliti ljude koji imaju iskustva u izradi ”ekonomije unutar igre”. U oglasu se navodi da ”u nastojanju da dodamo istu razinu ambicije i kvalitete u našim igrama koje pokreće priča i da prenesemo to na jedinstveni multiplayer projekt, tražimo iskusne, kreativne i kolaborativne dizajnere monetizacije koji bi nam pomogli izgraditi ekonomski sustav koji će biti pristupačan igračima”.

Iz ovoga se da zaključiti da bi igra mogla biti puna mikrotransakcija, a sustav monetizacije implicira da bi te mikrotransakcije mogle biti dio free to play igre kao što su Halo Infinite, Apex Legends, Fortnite i mnoge druge uspješnice.

No, još uvijek ne znamo što Naughty Dog točno planira i kada ćemo vidjeti ovaj multiplayer projekt.